Poreč, jedna od najpopularnijih istarskih destinacija, osim po šarmantnoj gradskoj jezgri, šetnicama, plažama i restoranima, poznata je i po dvije tisuće godina dugoj povijesti čiji su tragovi vidljivi na svakom uglu grada – u ostacima rimskih hramova i foruma, Eufrazijevoj bazilici sagrađenoj u 6. stoljeću, u romaničkim i gotičkim građevinama.
Poreč i njegova okolica jedna su od najvažnijih turističkih regija u Hrvatskoj, popularni i omiljeni među ljubiteljima sunca i mora, ali i aktivnog odmora i atrakcija

Valamar Riviera je vodeća turistička kompanija koja u svojih 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta duž jadranske obale – u Istri, na otocima Krku i Rabu te u Dubrovniku, može smjestiti oko 55.000 gostiju dnevno što čini oko 12 posto ukupnog kategoriziranog smještaja u Hrvatskoj. Strategija kompanije počiva na načelu da su ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata, inovativne usluge i razvoj destinacije glavni pokretač rasta i razvoja. Valamar Riviera veliki je investitor u turizam s više od 3 milijarde kuna ulaganja u razvoj i podizanje kvalitete portfelja turističke imovine u posljednjih 13 godina. Znanje, profesionalnost i vrijedan rad naših 4.900 zaposlenika temelj su izvrsnosti usluge, održivosti i rasta poslovanja. Vizija Valamara je biti predvodnik u promjeni paradigme razvoja odmorišnog turizma te stvarati skladan odnos između hotelijerstva i turističke destinacije, stapajući specifične lokalne doživljaje i autentično gostoprimstvo u jedinstveno turističko iskustvo. Na taj način Valamar Riviera stvara iznimnu dodanu vrijednost za dionike te pridonosi razvoju lokalnog gospodarstva i izgradnji dugoročno održive budućnosti.