OVERALL

Finals

Petit final

Semi final

Par 1

Par 2

Cumulative Results

Results RR1

Results RR2

wmrt-skiperi-10

Nakon što je zajedno s Igorom Marenićem prošle godine u Riju osvojio olimpijsko zlato u klasi 470, 31-godišnji Zadranin i njegov vršnjak s Malog Lošinja nominirani su i za najbolje jedriličare svijeta prema izboru Rolex World Sailor of the Year. U Poreču oboje debitiraju u klasi M32 zajedno s ostatkom posade Croatia Match Racing Teama koju čine Rajko Kujundžić, Patrik Damijan i Mihovil Fantela. Uz pomoć domaće publike mogli bi daleko dogurati.

wmrt-skiperi-09

Francuska posada predvođena skiperom Quentinom Dealpierreom u Poreč dolazi direktno s priprema. Nekoliko dana provedenih u zajedničkim treninzima uvijek je najbolje zagrijavanje za utrku.

wmrt-skiperi-01

Najuspješnija ženska predstavnica prošlogodišnjih utrka u dvobojskoj jedrenju. Anna je ujedno i vlasnica WIM titule te ženska svjetska prvakinja. Sa svojom peteročlanom posadom koju čine samo djevojke za utrku u Poreču pripremala se u Valenciji.

wmrt-skiperi-02

Iako ima samo 23 godine, Joachin je ove sezone već ostvario niz sjajnih rezultata na regatama WMRT-a. Jedan je od favorita utrke u Poreču.

wmrt-skiperi-08

Bivši olimpijac u klasi Finn, Postma sa se sa svojom posadom tek u veljači pridružio WMRT obitelji. Nemojte da vas zavara njihov nizak trenutni “ranking”, jer Postminu ekipu čine redom vrsni olimpijci i svjetski prvaci.

wmrt-skiperi-05

Prvu profesionalnu utrku u dvobojskom jedrenju ovaj je mladi skiper odradio u travnju u Miamiju kada je odmah , i to u iznimno jakoj konkurenciji, osvojio četvrto mjesto. Njegova je ekipa brza i snažna što će zasigurno zadavati nevolje iskusnijim kolegama u Poreču.

wmrt-skiperi-03

Olimpijski pobjednik iz Pekinga u klasi 49er zahvaljujući hrvatskom brodu kojeg su nakon puknuća njihovog jarbola Dancima posudili naši jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać.

wmrt-skiperi-06

Srebrna s prošlogodišnjeg finala Svjetskog kupa. Ova 31-godišnja Novozelanđanka u Poreč dolazi sa ženskom posadom nakon što se natjecala na gotovo svim morima.

wmrt-skiperi-07

Najviše rangirani dvobojski jedriličar u Poreču, zajedno s hrvatskom posadom imat će premijerni nastup u uvali Peškera. 2016. tri se puta penjao na podij Polish Match Toura, a pobjednik je i Energa Sopot Match Racea.

wmrt-skiperi-04

U klasi M32 natječe se od 2016. godine. Pobjednici su prvih ovosezonskih kvalifikacija u Švedskoj.

regata-01
regata-02
regata-03
regata-04