Svjetska jedriličarska elita u Poreču.

Od svoga početka 1999. godine World Match Racing Tour jedna je od vodećih svjetskih regata koja okuplja najbolje svjetske jedriličare i olimpijske pobjednike. U srpnju 2015. godine švedska tvrtka Aston Harald AB postala je vlasnik World Match Racing Toura te je u regatu uvela katamarane visokih voznih performansi.

Uvođenje katamarana M32  za World Match Racing Tour bilo je prekretnica koja ga je podigla na novu razinu. Pošto se počelo jedriti u identičnim plovilima, a u fokus su stavljeni timski rad te vještine i spretnost posada, ishodi dvoboja katamarana M32 postali su krajnje neizvjesni. Te se dinamične i neizvjesne taktičke borbe dva plovila odvijaju u blizini obale pa ih publika može neposredno pratiti, što je u konačnici vrhunski sportski show i za gledatelje na lokaciji i za one koji globalno prate live prijenose i analize.

Tijekom 2017. godine regate World Match Racing Toura odvijat će se u globalno prepoznatljivim turističkim destinacijama, kao što su Perth, Long Beach ili pak Miami Beach, na tri kontinenta.

U borbu za nagradu i kvalifikaciju u nastavak World Match Racing Toura uključit će se i hrvatska jedriličarska momčad predvođena zlatnim olimpijcima Šimom Fantelom i Igorom Marenićem.